آمار بازدیدکنندگان سایت

02546369
امروز
دیروز
هفته جاری
ماه جاری
ماه گذشته
بازدید کل
1573
1275
8028
26946
38094
2546369

آی‌پی شما: 3.219.217.107
امروز: ساعت

سفره های کوچک و بزرگ در روز جهانی غذا

۱۶ اكتبر روز جهانی غذا گرامی باد اما نمی دانم چنین روزی را باید تلنگر دانست یا تکلیف !

 

سفره های کوچک و بزرگ در روز جهانی غذا

 

۱۶ اكتبر روز جهانی غذا گرامی باد اما نمی دانم چنین روزی را باید تلنگر دانست یا تکلیف !

 بیداری وجدان‌های به خواب رفته را می توان در شرایط پاندمی کرونا - تحریم ظالمانه - اقتصاد مریض و فاسد نفتی این روزهای ایران لمس کرد. تورمی که بیرون از مرزهای این کشور می گویند ۱۸۱،۲ درصد است و نرخ بیکاری که می گویند نزدیک به ۲۰ درصد است و نرخ فلاکت در رده بندی دومین جهان  !

کشوری که جغرافیای سیاسی آن بر روی غنی ترین ذخایر زیر زمینی کره زمین محدود شده است و ۱۵ کشور در پیرامون خود دارد که می تواند با ۱۵ درصد از خاک کره زمین، ارتباط مستیقیم هوایی - دریایی یا زمینی ایجاد کند که  ۷ درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده اند و از لحاظ ژئو پلتیکی شرایط ویژه و خاصی دارد.

همین شرایط ویژه سبب شده است تا تحریم استکباری حتی به تنهایی کارآمد نباشد ! عوامل استکباری فاسدی نیز در مدیریت کلان کشور، فساد اقتصادی سرسام آوری را به مردم تحمیل کرده اند و سختی معیشت به سمت فقر مطلق در حرکت است و آرمان ها مخدوش می شود و ثمره خون جوان های این کشور در هاله ابهام !

تامل بر حجم زباله ها به ما این پیام واضح را می دهد که امنیت غذایی ایران را می توان از طریق ضایعات غذایی براورد نمود که به خطر افتاده و زباله گردی ها نیز مؤید همین نکته است. می گویند ۳۰ درصد مواد غذایی چرخه تولید تا مصرف به صورت ضایعات از دسترس خارج می شود و سطح یا عرصه ایکه دارای ظرفیت تولید است، به عنوان زباله دانی تخریب و از حیز انتفاع خارج می شود.

مشابه شرایط اسف بار زباله ریزی در محیط طبیعی، در مدیریت نخاله و آخال نیز شرایط اسف بار است و با وصف تصویب قانون افزایش بهره وری، تلاش برای دستیابی به هدفگذاری مندرج در این قانون تا کنون عبث بوده است. نخاله ها عموما مصالحی هستند که از عرصه های طبیعی بهره برداری می شوند و در چرخه مصرف، به عنوان ضایعات دور ریخته می شوند، تا جاییکه خاک با ارزش و مولد نیز آلوده و از حیز انتفاع و تولید خارج می گردد.

تبیین شرایط دور از دسترس شدن غذا تا دسترسی به غذا، با نرخ فلاکت در ایران چندان سخت نیست. همچنانکه در این کشور کهن و در این جغرافیای سیاسی دارای اهمیت ژئوپلتیکی ی با تراکم جمعتیی کمتر از ۵۰ نفر در کیلومتر مربع و تنوع اقلیمی مطلوب، تسهیل در ایجاد امنیت غذایی نیز کار سختی نیست.

اما نمی دانم با وصفی که وزارت جهاد کشاورزی متولی امنیت غذایی کشور است، چه نقشی در تولیدات کشاورزی معیشتی کشور دارد. کشاورزان در زمین خود برای سد جوع اجتناب ناپذیر می کارند و از هیچ نوع حمایتی گزارش نمی کنند و مکرر از نارضایتی ها می گویند و آن وزارتخانه حتی نمی داند کشاورزان چه نوع محصولی را در زمین تحت مالکیت خود می کارند ؟ به راستی متولی امینیت غذایی کشور چه نقشی در امنیت غذایی دارد ؟؟؟

  سفره های از مردم به سرعت و به شدت کوچک می شوند و سفره های دیگری در حجم زیادی دور ریز غذا دارند، متولی امنیت غذایی هیچ نقشی در ایجاد امنیت ندارد.  

 

نظر خود را اضافه نمایید

ارسال نظر به عنوان مهمان

0
نظر شما بعد از تایید مدیریت در سایت منتشر خواهد شد
  • هیچ نظری یافت نشد.

كاربران آنلاين

ما 13 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم